Musici

Tilburg is Mooi! | Stem Quartet
Tilburg is mooi! | Clarinas Quartet
Tilburg is mooi! | Bartók Trio
Tilburg is mooi! |  Novo Quartet
Tilburg is mooi! |  Sanne Vleugels

Stem Quartet

Gedreven door een gezamenlijke passie voor kamermuziek hebben vier musici uit Spanje en Portugal zich verenigd om het repertoire voor saxofoonkwartet te verkennen. Het warme geluid van het kwartet komt voort uit de Iberische wortels van de groep. Het kwartet speelt muziek die speciaal voor saxofoonkwartet is geschreven, en transcripties van bijvoorbeeld strijkkwartetten. Voor de opening van dit evenement brengt het Stem Quartet Grave et Presto van Jean Rivier.


Clariña's Quartet

Dit klarinetkwartet ontstond in 2018 aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg en bestaat uit de Vlamingen Severine Sierens en Kevin Casteleyn, en de Spanjaarden Sandra Balsera Matanzas en Noelia Rodriguez Morales. De groep vertolkt klassieke en hedendaagse composities. Speciaal voor dit evenement speelt het kwartet Alchemy (Michel Lysight), Jiddische Sjlimmert (Patrick Hicketick), Prelude and Funk (Guillaume Connesson) en Tico Tico (Zequinho Abreu).


Bartók Trio 

Het Bartok trio bestaat uit twee afgestudeerde en één bijna afgestudeerde Masterstudent. De pianist Seoie Junge behaalde cum laude haar Master diploma in 2018. Ximo Tarín Míco is actief als dirigent, componist en klarinettist. Hij heeft zijn bachelor- en masterstudies voor de laatste twee studies behaald in Spanje. Tevens behaalde hij zijn bachelor directie in Spanje en in 2018 volgde daarin een Master aan het conservatorium Tilburg. In 2019 ging zijn eerste symfonie in première. Violiste Jeanine Melis behaalde in 2017 haar bachelor studie eveneens in Tilburg. In 2018 studeerde ze in Basel aan de Musik-Akademie bij Barbar Doll.

Sinds begin 2019 zijn de musici actief als trio met de Contrasts van Bartok. Dit is onderdeel van het master eindexamen programma van de violist. Op 26 juni hoopt zij af te studeren.


Novo Quartet

Dit Deens-Poolse kwartet werd in 2018 opgericht en bestaat uit Kayo Kato Møller en Nikolai Vasili Nedergaard (viool), Daniel Sledzinski (altviool) en Signe Ebstrup Bitsch (cello). De jonge strijkers studeren aan de Royal Danish Academy of Music, volgden masterclasses bij beroemde leraren over de hele wereld en wonnen diverse prijzen. Het Novo Quartet speelt Strijkkwartet No.1 in g mineur (Carl Nielsen) en Strijkkwartet no.8 in c mineur (Dmitri Sjostakovitsj).


Sanne Vleugels

Sopraan Sanne Vleugels studeerde Muziektheater Klassiek aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. In 2017 had ze haar operadebuut met een eerste hoofdrol en sindsdien acteerde ze met diverse gezelschappen in opera's, oratoria en musicals. Sanne was finaliste van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2019 en werd voor verschillende prijzen genomineerd. Zij brengt met pianist Adriaan Jacobs stukken van o.a. Mendelssohn, Purcell en uit haar eigen mini-opera.